Stumper og stykker (GRATIS)

by Sphaeren

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.

about

Hiphopgruppen Sphaeren udsender den digitale opsamling `Stumper og stykker´ med ikke-udgivne numre fra 1996-2011.

Den danske hiphopgruppe Sphaeren, der fra sluthalvfemserne og ca. 10 år frem bl.a. stod bag undergrundshittet "KBH.DK" og flere anmelderroste albums, udgiver d. 5. februar 2013 opsamlingen "Stumper & Stykker". Som navnet antyder, er der tale om en række meget forskellige numre, der alle er blevet valgt fra til de officielle udgivelser gennem tiden.
"Stumper & Stykker" udgives som et gratis stream-album via en Youtube-kanal af samme navn samt som gratis download på vores webshop.

En uprætentiøs tidsrejse
"Stumper & Stykker" er på mange måder også en tidsrejse gennem Sphaerens egen og dansk raps historie. For Sphaeren starter rejsen på Islands Brygge i 1996, hvor gruppen (der dengang i bedste dansk rap-stil hed Kongen & Knægten) indspillede et af deres første numre i studiet hos DJ Typhoon og DJ Sek (Jan Elhøj). Der var dengang i tidens ånd dømt rim om at rime i én lang køre over et effektivt sample-baseret beat. Senere prøvede Sphaeren, som opsamlingen også afslører, bl.a. kræfter med endnu mere rendyrket blærerap, historiefortælling fra det københavnske natteliv, melankolske sange, lidt battlerap og mere poppede skæringer. Tidsrejsen slutter med et par nyere eksempler på en mere `musikalsk´ produceret form for hiphop med brug af live instrumenter og sangomkvæd rundt om rappen. Fælles for alle numrene er de gennemførte tekster og stemninger, som blev et af Sphaerens stærke kendetegn uanset genrelegen.

Lidt historie om Sphaeren
Rapper og producer Martin (Supardejen) er vokset op i Ballerup, mens rapper Jakob (Stik Op Jakob) er fra nabobyen Herlev, og de to mødte hinanden i midthalvfemserne gennem en fælles ven fra basketball-hallen. De to lavede på det tidspunkt hver især musik med en gruppe venner, men de valgte at starte en gruppe sammen efter at have samarbejdet på Martins allerførste demobånd indspillet i 1995. Thor (DJ under navnet Muggz Roadie) og Martin kender hinanden fra Ballerup, og de tre blev i sluthalvfemserne enige om at starte en gruppe sammen til en fest hos en fælles ven. Gruppens navn blev Sphaeren inspireret af den amerikanske film "Sphere". Senere blev Sphaeren en del af pladeselskabet Helt Sikkert, der udgav gruppens første plade "Kugleregn" og fungerede som crew, når gruppen optrådte live. Sphaeren udgav senere pladen "Ord jeg forstår", singlen "KBH.DK part II" og mixtapet "Overskud", før gruppen sluttede karrieren af med pladen "Ud af vagten" i 2009. Gennem hele karrieren har Sphaeren arbejdet tæt sammen med kunstnerkolleger som Machacha, Joe True og Puma Per.

credits

released February 5, 2012

tags

license

all rights reserved

about

Idiotsikker Records Denmark

Dansk uafhængigt pladeselskab... Hjem for bl.a. Manus Nigra, Liud, Kejser A, Supardejen, Swab, marki snøre, Henrik Hass, Blodsport, Genganger, Bumsestilen m.fl.

contact / help

Contact Idiotsikker Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code